A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ettől sikítanak most a libsik: Megkapta az építési engedélyt a Trianon-emlékmű

A Nemzeti Összetartozás Emlékhelyének jövő májusra kell elkészülnie.
Megadta az építési engedélyt az Alkotmány utcába tervezett Nemzeti Összetartozás Emlékhely számára Budapest Főváros Kormányhivatala V. Kerületi Hivatala. Az erről szóló határozatot április 26-án keltezték.

Az alkotás, amely a trianoni békeszerződésre emlékeztet, a fővárosi Alkotmány utca Kossuth tér felőli oldalára kerül majd.
Ahogy tavaly egy kormányhatározat alapján megírtuk, 2020. május 31-ig – tehát a trianoni szerződés századik évfordulója előtt – felállítják a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét, amely “magában foglalja a történelmi Magyarország 1913-as összeírás szerinti helységneveinek feltüntetését”.

Az alkotásról néhány napja jelentek meg az első látványtervek, amelyekről kiderült: nem egy szobor vagy emlékmű, hanem egy árok.

A tervek szerint az Alkotmány utcának a Kossuth tér felé eső, száz méter hosszú szakaszán süllyedő rámpát alakítanak ki, amelynek falaira vésik majd a településének nevét véletlenszerű sorrendben. A rámpa végébe egy gránittömb kerül, közepében örökmécsessel, amely a nemzeti összetartozás gondolatát hivatott jelképezni.

(24.hu nyomán)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések