A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emlékhangversennyel zárult a Beethoven Budán Fesztivál

Beethoven budai fellépésének évfordulója alkalmából emlékhangversennyel zárult kedden a Beethoven Budán Fesztivál a hajdani Várszínházban, ahol Baráti Kristóf hegedűművész és Berecz Mihály zongoraművész lépett színpadra.
Ludwig van Beethoven 1800. május 7-én adott koncertet a hajdani budai Várszínház épületében. Az I. kerületi önkormányzat és a Várkapitányság közös szervezésében megvalósuló emlékhangversenyen Baráti Kristóf és Berecz Mihály Beethoven op. 30-as sorozatának hegedű-zongora szonátáit adták elő.

A Beethoven Budán Fesztivál esti záró koncertjén Fodor Gergely, a budai várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos köszöntötte a vendégeket az újjászületett Karmelita rendezvényteremben. 

"Az épület, amelyben vagyunk, a mai hangverseny szempontjából is szimbolikus helyszín, Beethoven 219 évvel ezelőtt éppen e falak között és éppen május 7-én adott koncertet" - idézte fel. 

Hozzátette, ennek az eseménynek a 200. évfordulója adta az emlékhangverseny ötletét, amely mára egyhetes koncertsorozattá nőtte ki magát. 

A várnegyed megújítási munkálatainak eredményeként mostantól folytatódhat a Karmelita épületben a Beethoven-koncertek nemes hagyománya, mostantól ez a hely ismét a Beethovent értő és szerető közönségé - mondta Fodor Gergely.

A komolyzenei programsorozat április 30-án kezdődött és május 7-ig a Budai Várban nyolc helyszínen 18 koncerttel várta az érdeklődőket.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések