...

Élőben közvetített koncertfolyammal emlékeznek Haydn halálának évfordulójára

A haydn.210 négyórás előadás során több európai országban, köztük Magyarországon hangzik fel az osztrák zeneszerző muzsikája pénteken.
A Búcsúszimfónia befejező részét az eseményt koordináló intézményben, a kismartoni Joseph Haydn Konzervatóriumban adják elő, de visszafelé. Az eredeti darabban a zenészek egymás után hagyják el a pódiumot, itt azonban éppen fordítva fog történni.

Eközben a háttérben egy képernyőn lépésről lépésre ölt alakot Sepp Laubner burgenlandi művésznek külön erre az előadásra alkotott festménye.

Élőben közvetített előadásokat tartanak Olaszországban, Angliában, Spanyolországban, Romániában és Magyarországon, a bejátszások a kismartoni Haydn Házból és az Esterházy-kastély Haydn-terméből közvetített előadás videoklipjeit váltják.

A koncert pénteken délelőtt 11 órától a Joseph Haydn Konzervatóriumban és az Esterházy-kastélyban közvetlenül hallgatható, a https://haydnkons.at/31-mai-2019-haydn-210/ internetes oldalon pedig online követhető.

A kismartoni Haydn-templomban, ahol a zeneszerző sírhelye is található, este fél 8-kor Nabila Chajai hárfaművész és a Koehne Kvartett ad koncertet.

MTI

0 Megjegyzések

Hirdetés