A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy hét alatt közel 100 országból látogattak el a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 új honlapjára

Egy hét alatt közel 100 országból látogattak el a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 új honlapjára - közölte Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium exportnövelésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-vel.
A www.budapestwatersummit.hu honlapon egyebek mellett a konferencián részt vevő nemzetközi politikai, gazdasági, pénzügyi és tudományos döntéshozók és szakemberek számára nyújtnak részletes tájékoztatást a programokról. A weboldal idei újdonságaként megjelenő magazin rovata pedig az emberek egyéni felelősségére hívja fel a figyelmet naponta frissülő tartalommal.

A 2019. október 15-17. között megrendezendő Budapest Víz Világtalálkozó (Budapest Water Summit 2019, BWS 2019) honlapja öt hónappal az esemény kezdete előtt indult el.

Joó István elmondta: a 2013-as és a 2016-os rendezvények eredményeinek köszönhetően nemzetközi szinten is fokozott várakozás kíséri a diplomáciai eseményt, amelyre már most számos magas rangú nemzetközi döntéshozó és előadó jelezte részvételét.

Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére az ENSZ szervezeteivel és a Víz Világtanáccsal együttműködve Magyarország kormánya 2013. október 8. és 11. között rendezte meg az első Budapesti Víz Világtalálkozót. Az esmény záródokumentuma, a Budapesti Nyilatkozat kimondta, hogy 2015 után a víznek önálló témaként és célkitűzésként kell szerepelnie a fejlesztéspolitikával kapcsolatos tervezésben. A második Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 novemberében volt, több mint 2200 fő részvételével.

Mindkét esemény fontos része volt a vízipari szakkiállítás, amelyen - kiemelten a magyar - vízipar területén működő vállalatok, szervezetek voltak jelen. A két világszintű rendezvényt követően a magyar vízipar jelentős, több százmillió dolláros megrendelésekre tett szert.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések