A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cigicsempészéssel vádolják a 90-es évek egyik ismert alvilági figuráját

Pár héten belül akár tíz év börtönre is ítélheti a bíróság a 90-es évek egyik ismert alvilági figuráját, F. Attilát.
A férfi, akit bűnözői körökben csak „Brazilként” emlegetnek, annak idején P. Tamás üzlettársa volt, együtt működtették többek között az olajozással foglalkozó Energol Rt.-t. Brazil számára nem lesz ismeretlen a rácsok világa, a hírhedt kecskeméti maffiaperben hat évre ítélték. Neve nemcsak ebben az ügyben merült fel: vádlottja volt az úgynevezett Cinóber-gyilkosságnak is.

Mint ismert, 1996-ban Üllői úti lakása előtt agyonlőtték D. Ferencet, becenevén Cinóbert. A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúja szerint az egykori lányfuttató kivégzését a több leszámolásos bűncselekménnyel meggyanúsított, illetve a Prisztás József lelövéséért első fokon 11 évre ítélt P. Tamás rendelte meg a Fenyő János és Boros Tamás ellen elkövetett gyilkossággal is gyanúsított Jozef Roháctól. Az Index.hu 2014-es cikke szerint Radnai László, aki a kecskeméti maffiaper elsőrendű vádlottja volt, azt vallotta, 2001-ben F. Attila azt mondta el egy társaságban, hogy az ő megbízásukból lőttek le egy Cinóber néven ismert bűnözőt. 

Végül a bíróság ebben az ügyben felmentette Brazilt. 

A férfinak most különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt kell felelnie a bíróság előtt. A vád szerint 3000 kilogramm dohányt csempésztek táskával Angliába. Tettéért akár tízévnyi börtönt is kaphat. Az ügyben testvére, K. is gyanúsított, ő jelenleg szökésben van. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések