Hirdessen itt

BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Eltérően ítélik meg a hétfői kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi hangulatot alapvetően az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos fejlemények határozzák meg. Az ázsiai piacok "gyengélkednek", és az európai határidős indexek is mínuszos nyitást vetítenek előre a hét első napjára. Sem nemzetközi, sem hazai, jelentősebb makrogazdasági adatok nem várhatók, így a magyar részvényindex irányát a nemzetközi hangulat határozhatja meg - fejtette ki.

Bosnyák Zsolt, az Equilor részvényelemzője ugyanakkor kisebb pozitív nyitásra számít a hazai börzén, annak ellenére, hogy az amerikai határidős indexek a negatív tartományban mozognak.

A szakértő kommentárjában kifejtette: az OTP árfolyama a pénteki kedvező gyorsjelentése miatt feljebb került, de a nap végére megérkeztek az eladók. A papír "lefordult" a 30 napos mozgóátlagáról, de hétfőn újra próbálkozhat az emelkedéssel. A túladott Molnak sikerült visszapattannia a 200 napos mozgóátlagáról, így tovább korrigálhat felfelé. A Magyar Telekom egyre jobban "tapad" a 452 forintos támaszához, amelynek elesése esetén a következő megálló 434 forintnál lenne. A Richter gyorsjelentését pénteken erősen negatívan fogadták a befektetők, de a 200 napos mozgóátlagnak sikerült megfognia az esést, az elemző hétfőn további lejtmenetre számít.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 139,25 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 41 068,21 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 12,8 milliárd forint volt. A Mol 58 forinttal, 1,90 százalékkal 3114 forintra erősödött, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,45 százalékkal 12 630 forintra nőtt, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 455 forintra emelkedett, forgalma 164,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 375 forinttal, 6,45 százalékkal 5440 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,9 milliárd forintot ért el.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések