A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

BÉT - Elemzők szerint csökkenés várható a nyitásban

Elemzők szerint csökkenés várható a Budapesti Értéktőzsde pénteki kereskedésének nyitásakor.
Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi negatív hangulat átragadhat a magyar piacra is, mérsékelten veszíthetnek értékükből a vezető részvények. 

Szerinte a legnagyobb figyelem a nap folyamán a Mol papírjain lesz a közzétett negyedéves jelentés miatt. Az olajtársaság piacán a finomítói teljesítmény miatt negatív hangulat uralkodhat el, bár ezt némileg egyensúlyozhatja, hogy pénteken és hétfőn kereskednek utoljára osztalékszelvénnyel. 

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint a BUX indexben csökkenés várható a nyitáskor. 

Az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében kiemelte, a reggel megjelent rendkívüli tájékoztatás szerint az OTP megvásárolta a Societe Generale Csoport szlovén leánybankját, az SKB Banka 99,73 százalékos részesedését.

Varga Zoltán kiemelte, hogy a vártnál is gyengébb eredményeket közölt a Mol. Az eredményeket elsősorban a Downstream üzletág húzta le, egyedül a fogyasztói szolgáltatások területén teljesített jól.

A piaczárás után vizsgálja a Moody's Investors Service Magyarország adósbesorolását, és várakozások szerint sor kerülhet a felminősítésre - írja Varga Zoltán.

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 153,29 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 42 366,82 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült a keddi záráshoz képest. A Mol árfolyama 20 forinttal, 0,60 százalékkal, 3296 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,62 százalékkal, 12 720 forintra esett, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,88 százalékkal, 459 forintra erősödött, forgalma 205,3 millió forint volt. A Richter-papírok 5 forinttal, 0,09 százalékkal, 5710 forintra gyengültek, forgalmuk 1,5 milliárd forintot ért el.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések