A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bemutatták a Turner-díjra jelöltek idei szűkített listáját

Bemutatták a Turner-díjra jelöltek idei szűkített listáját: a jordániai Lawrence Abu Hamdan, a londoni Helen Cammock és Tai Shani, valamint a kolumbiai Oscar Murillo esélyes a multikulturális kitüntetésre.
A nyertes nevét december 3-án jelentik be. A jelöltek munkáit szeptember 28-tól januárig állítja ki a dél-angliai Margate-ben működő Turner Contemporary kortárs művészeti galéria - írja a BBC.

A bejrúti Lawrence Abu Hamdan filmekkel, installációkkal szerzett ismertséget, elsősorban a hangok iránt érdeklődik, csakúgy, mint Helen Hammock, aki filmeket készít és olyan performanszokat mutat be, melyeken az élőbeszéd áll a középpontban, de művészetének kiemelt részét képezi az írott szó is. 

Ezzel hangsúlyozottan foglalkozik a szintén Londonban alkotó Tai Shani is. 

A rövid lista legszélesebb körben ismert művésze a kolumbiai-brit származású Oscar Murillo, aki többek között festészettel, szobrászattal foglalkozik, installációkat készít és performanszokat mutat be.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések