A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belgiumban közönségdíjat nyert az X - A rendszerből törölve című film

Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című alkotása lett a közönség kedvence Belgiumban a vasárnap véget ért bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján.
Az április 2. és 5. között Liége-ben megrendezett seregszemlén mintegy 60 krimi, thriller és bűnügyi film versenyzett - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

A különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag thriller nemzetközi premierje az A-kategóriás varsói fesztiválon volt októberben, majd elnyerte a braunschweigi nemzetközi filmfesztivál fődíját és a legjobb forgatókönyv díját a portugál Fantasporto Filmfesztiválon. Magyarországon tavaly mutatták be, mintegy 37 ezer néző látta. 

A nagysikerű Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmjében a főszerepet Balsai Móni játssza, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható. 

Az X - A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin volt, producerei pedig Muhi András és Ferenczy Gábor.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések