A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EU meghosszabbította ukrajnai tanácsadó missziójának megbízatását

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei két évvel, 2021 tavaszáig meghosszabbították az unió ukrajnai tanácsadó missziójának megbízatását, és 54 millió eurós (mintegy 17,3 milliárd forint) költségvetést fogadtak el munkájának támogatásához - közölte az uniós tanács hétfőn.
Mint közölték, ez a költségvetés a korábbi támogatáshoz képest 25 százalékkal magasabb, ami a misszió munkája fontosságának növekedését jelzi. Ennek részét képezi egy újabb mobil egység telepítése az Oroszország által 2014-ben elfoglalt kelet- és délkelet-ukrajnai területek közelében - írták.

A misszió célja, hogy támogassa Ukrajnát a jogállamiságot erősítő, fenntartható, elszámoltatható és hatékony biztonsági szolgáltatások kialakításában. Az egység szorosan együttműködve a rendőrséggel, más bűnüldöző szervekkel és az igazságügyi hivatalokkal támogatja a polgári biztonsági ágazat reformját - közölték.

Az emberi jogokra, a korrupcióellenes törekvésekre, valamint a jó kormányzásra fókuszálva stratégiai tanácsadást nyújt és képzést biztosít az ukrán hatóságoknak az operatív tevékenységekhez, egyebek mellett a bűnügyek felderítéséhez és a közrend biztosításához - tették hozzá.

A 2014 júliusában alakult, 300 emberrel dolgozó uniós misszió fegyvertelen, polgári misszió székhelye Kijevben van, irodát tart fent Lvivben (Lemberg), Harkivban és Odesszában.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések