Hirdessen itt

Az ELTE is támogatja Csere Gáspár maratonfutó olimpiai felkészülését

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) támogatja korábbi diákja, Csere Gáspár maratonfutó olimpiai felkészülését, az atléta pedig az egyetem futónagykövete lesz a jövőben.
"Célunk, hogy az ELTE közössége segítse a 2020-as olimpiára készülő alumnusát, az egyetemi sportklub sportolóját, aki pedig az egyetem polgárai számára hirdesse és népszerűsítse, vonzóbbá tegye a rendszeres sportolást, kiemelten a futást" - mondta Borhy László rektor kedden az ELTE hagyományos házi futóversenyének, az 5vös5km rajtja előtt rendezett sajtótájékoztatón.

A rektor hangsúlyozta, azért csatlakoztak Csere Gáspár #road2tokio2020 programjához, mert a versenyző megérdemli a támogatást, hogy az olimpián sikeresen képviselje Magyarországot, az ELTE-t és - egyetemi - klubját, a BEAC-ot. 

A 27 éves hosszútávfutó arról beszélt: hálás, hogy a BEAC mellett az ELTE is aktívan részt vesz a felkészülése támogatásában.

"Jó érzés, hogy az egyetem az alumni tagjait is számon tartja, továbbá külön öröm, hogy a sportról sem feledkezik meg. Remélem, a személyes előrehaladásom mellett a #road2tokio2020 projekt az egyetemi sportéletet, az ELTE és a BEAC jó kapcsolatát is erősíti majd" - mondta Csere Gáspár. "Ami az olimpiai kvalifikációt illeti, szigorodtak a szabályok, de amit lehet, megteszek a következő évben a sikerért. Már alig várom az edzőtáborokat, ahova az egyetem támogatásával juthatok el, s fontosak a maratoni felkészülésben!"

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések