A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A nővére lesz a pótanyukája a tragikus ütközés miatt elárvult nyírcsászári fiúnak

A szüleit egyszerre elveszítő Milánt nem hagyják magára, nővéréék nevelik fel.
Kifordult magából a világ a végzetes baleset óta. Alig több mint egy hónapja, április 26-án reggel fél kilenc tájékán az M3-as autópálya Budapest irányába vezető Kisasszonytér pihenőhelyén máig tisztázatlan okból egy személygépkocsi belerohant az ott álló autóbuszba. A kocsi elejében ülő sofőr, Jácint (aki korábban hivatásos sofőrként dolgozott) és a mellette helyet foglaló Mariann (dadus volt a nyírcsászári óvodában) a helyszínen életét vesztette, a hátsó ülésen lévő 4 éves Milán, akit mentőhelikopterrel szállítottak a miskolci kórházba, könnyű sérülésekkel megúszta a tragikus ütközést - írja a szon.hu.

Levelezős lenne

Nyírcsászáriból tartottak a fővárosi esküvőre, kevesebb mint 100 kilométer választotta el őket az úti céljuktól. Találgatások, mendemondák, pletykák vannak, de a karambol igazi okát sosem tudjuk meg, a rendőrségi vizsgálat még mindig tart.

– Nagymamámat hívták fel a rendőrségtől, onnan tudtuk meg, hogy mi történt. Mi épp Nyíregyházán készültünk arra, hogy utánuk induljunk az esküvőre. Borzalmas érzés kerített hatalmába, senkinek sem kívánom azt, amit akkor átéltünk – idézte fel a gyászos napot a 21 esztendős Ascsillán Anett, akinek az édesanyja és édesanyjának az élettársa hunyt el a sztráda mellett. – A Nyíregyházi Egyetem tanító szakán vagyok harmadikos, és szeretnék a nappaliról átkerülni a levelezőre azért, hogy minél több időt legyek Milánnal. Azt ugyanis hamar eldöntöttem, hogy szeretném felnevelni. Bár még nagyon kicsi, próbálja felfogni a felfoghatatlant. Hiányoznak neki a szülei, a névnapján is kereste az édesanyját. 

A pót­anyukájaként szeretnék neki mindent megadni, ami tőlem telik – mondta Anett, aki alig lépett még túl a húszon, nagyon elszánt. A kitartását a sportból merítette. – Hét éve focizok, Nyírgyulajban kezdtem, játszottam Mátészalkán, legutóbb Nyíregyházán a Nyírségben, de a kialakult helyzetben most szüneteltetem, talán ha majd valamelyest rendeződik az életünk, folytatom tovább. Egyébként az egész család és az ismerősök is nagyon sokat segítenek, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik.

A többes szám mögött Nagy Péter áll, a vőlegény, aki teljes mellszélességgel támogatja Anett elképzeléseit. Ő is a Nyíregyházi Egyetem harmad­évese testnevelés–történelem szakon, és miután 12 évet eltöltött játékosként a labdarúgás és a futsal világában, újabban játékvezetőként járja a megye pályáit.

– Milán a legelején még beszélt néhány szót arról, hogy mit élt át a hátsó ülésen azon a bizonyos napon, de azóta már elfelejtette, kitörlődtek az emlékfoszlányok. Bújik hozzám, mondtam is neki, hogy a pótmamája leszek – jegyezte meg Anett, aki Péterrel a kollégiumban három éve úgy él mintha minigarzon lenne az otthonuk.

A mintegy 1100 lelkes Nyírcsászári lakosait nemcsak megrendítették a történtek, azonnal gyűjtés indult a gyermekek javára, és a polgármesteri hivatal is segíti a magukra maradt testvéreket. A Sport Televízióban Elbert Gábor, a Pécsi Tudományegyetem oktatója és Borbély Zoltán ügyvéd, sportjogász volt a Mai helyzet vendége, ők mesélték el a család történetét.

– Szívbe markoló, ahogy megmozdult a futballtársadalom, én sem hittem volna, hogy ilyen létezik. Az NB I.-es nyírgyulaji futsalosok is segítettek, a Nyíregyháza Spartacus női csapata is összefogott, szombaton pedig Ófehértón lesz egy jótékonysági torna. A Focisegély Alapítvány is jelezte, hogy támogatna bennünket – mondta meghatódva Anett.

Április 26-án reggel szörnyű baleset történt, a holtakat már nem támaszthatja fel senki. Ami viszont utána történt, bizonyítja: él a remény, vannak még nagyszerű emberek.

Licit a dedikált mezre

A Kapusok egy kapusért Face­book-csoportban a következő felhívás jelent meg: „Ha kapus vagy és segítenél – ajánld fel a mezedet! Küldj a mezről egy képet, magadról egy portrét! Ha megvan a licit győztese, küldd el neki direktben a mezt és egy autogramot!” A licit nyertese közvetlenül Ascsillán Anett számlájára utalja a pénzt. Többek között már Kovácsik Ádám és Gróf Dávid is felajánlotta a dresszét. A szintén Nyírcsászáriban élő Dankó Géza a kupadöntős Bp. Honvéd játékosaival dedikáltatta a klub mezét, amire hamarosan lehet licitálni az említett világhálós felületen. Aki pedig utalni szeretne, az alábbi számlaszámra küldheti adományát: Ascsillán Anett, 11773449-01955477-00000000.

Forrás: szon.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések