A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar kormány gratulál a HMDK-nak az elsöprő kisebbségi választási győzelemhez

A magyar kormány üdvözli a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) "elsöprő" győzelmét a vasárnap tartott horvátországi kisebbségi önkormányzati választásokon.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár az MTI-hez eljuttatott közleményében elismerését fejezte ki a szervezet vezetőjének, Jankovics Róbertnek, valamint a HMDK minden tagjának a "történelmi sikerhez."

A HMDK választási eredménye nemcsak a szervezet, hanem a horvátországi magyarság példás összefogásának győzelme, egy kis közösség nagy sikere, amely példaként állítható a Kárpát-medencei és az összmagyarság elé - fogalmaztak.

Hangsúlyozták, bíznak benne, hogy az eredmény egy új sikeres érdekérvényesítő korszak küszöbét jelenti a horvátországi magyarságnak, amely hosszú távon hozzájárul a közösség helyzetének további javulásához, a szülőföldön való megmaradásához és gyarapodásához.

Horvátországban május 5-én kisebbségi önkormányzati választást tartottak, amelyen a HMDK 313, a Magyar Egyesületek Szövetségének valamely tagszervezete 28, a zágrábi független lista pedig 25 mandátumot szerzett. A többségében magyar lakta településeken - kivétel nélkül - a HMDK jelöltjei kerültek ki győztesként.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések