A magyar énekesnő három babáját is elveszítette - Először beszélt veszteségeiről

Egy kisbaba elvesztése még a terhesség korai szakaszában is óriási reményvesztettséggel és fájdalommal jár. Egy vágyott folyamat szakad félbe, hatalmas űr keletkezik az anya és apa lelkében, akik ilyenkor nemcsak a magzatot gyászolják, de mindazt az elképzelést is, amit már megálmodtak maguknak.
A vetélés még mindig tabutémának számít a társadaloMarmban, amiről nem szívesen beszél az érintett, és, ha meg is teszi, a környezete gyakran nem tud segítő kezet nyújtva reagálni, sokan nem tudják, mit kellene mondaniuk, vagy hogyan kellene segíteniük. Pedig a trauma feldolgozása hosszú időt vehet igénybe, amihez elengedhetetlen a szűk környezet támogató ereje.

A fiatal magyar énekesnő, Marge második kisfia bármikor megszülethet, az idáig vezető út azonban számára sem volt könnyű. Második terhessége előtt három magzatot is elveszített. Az énekeső úgy gondolja, erről a témáról igenis beszélni kell, ezért a TV2 Mokka című műsorában őszintén mesélt arról, hogyan élte meg három babája elvesztését. Reméli, történetével és tanácsaival másoknak is tud segíteni, akik hasonló problémával küzdenek.

- Egy egészséges baba után három vetélésem volt, amiből az egyik ikerterhesség volt. Mindig úgy próbáltam hozzáállni, hogy nekünk ennyi dolgunk volt együtt, ennyi jutott, és

MINDEGYIK VETÉLÉSBŐL, VÁRANDÓSSÁGBÓL EGÉSZEN MÁS DOLGOKAT TANULTAM MAGAMMAL KAPCSOLATBAN.

- Más dolgot tanultam akár a testemmel, akár a lelkemmel, akár a gyermekeim közelségével kapcsolatban, hogy mit hogyan élek meg, úgyhogy én minden vetélésnek valójában hálás vagyok - kezdte őszintén a reggeli műsorban.

Marge három vetélésen van túl, reméli, hogy történetével másoknak is tud segíteni.

- Autoimmun beteg vagyok, később kiderült, hogy APS szindrómában is szenvedek (antifoszfolipid szindróma, befolyásolja a véralvadás folyamatát, ami a terhesség során problémákhoz vezet - a szerk.), és ez azért nagyon sok mindenre válasz. Az volt bennem, hogy beszéljünk erről, annyi mindenkinek tudnék segíteni: lehet, egy hormont kellene szednie, hogy onnantól ne menjen el a babája, lehet, hogy csak vasat kellene esetleg bevennie reggelente. Annyira finomhangolni kell egy várandósságot ahhoz, hogy eljussunk a terhességig, vagy odáig, hogy a végén kezünkben tarthassuk a kisbabát - mondta Marge.

A 32 éves énekesnő a műsorban azt is elárulta, párjával való kapcsolatát megerősítették a megpróbáltatások. Marge elindította a #nemtabuaveteles hashtaget, ahol őszintén, nyitottan tudnak beszélgetni és kérdezni az érintettek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések