A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A ceglédi Gépész-Szido Kft. beruházását 100 millió forinttal támogatta a kormány

Százmillió forinttal támogatta a kormány a ceglédi Gépész-Szido Kft. új, 6476 négyzetméteres raktárcsarnokának a felépítését, amely csaknem egymilliárd forintba került. 
Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára a pénteki avatóünnepségen elmondta, hogy 2017-ben 4,1 százalékkal, 2018-ban közel 5 százalékkal nőtt a gazdaság és 2019-ben is hasonló teljesítmény várható. Ez a mindennapokban azt jelenti, hogy például sikerült felújítani a 4-es főutat, Cegléden is újabb és újabb otthonok épülnek, a cégek nagyobb beruházásokat hajtanak végre, olyanokat, mint a városban a Szido Kft. A cég új munkahelyek teremtésével is hozzájárul Cegléd gazdasági fejlődéséhez - fűzte hozzá az államtitkár.

Banai Péter Benő azt mondta, hogy a gazdasági környezetnek is köszönhető, hogy Magyarországon prosperálnak a vállalkozások, olyan adóváltozások történtek, amelyek megkönnyítették a cégek életét. Hozzátette, hogy a társasági adó csökkentése lehetőséget biztosított a cégeknek, hogy több forrást fordítsanak beruházásokra, a munkáltatói terhek csökkentése lehetővé tette, hogy a munkabérek emelkedjenek, a gazdasági növekedés elősegítette, hogy újabb és újabb támogatásokat adhasson a kormányzat a gazdaság szereplőinek.

Sziládi Sándor, a Szido Kft. tulajdonosa elmondta, hogy a fejlesztés célja a jelenlegi raktár-kapacitásuk bővítése volt, az új raktárcsarnok 12 dokkoló kapuval, szociális blokkal és anyagnyilvántartó irodával készült el. 

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések