Hirdessen itt

Zorán októberben újra az Arénában

Tizenkettedik alkalommal lép fel Zorán a Sportarénában, illetve elődjében, a BS-ben. A népszerű előadó október 19-i estjére is újítani akar, friss műsorral, ritka dalokkal készül.
"Mindig igyekszem előre nézni, a múltba révedéseket eddig sem szerettem. Szerencsére az aktuális helyzet, a rendszeres koncertezés annyira leköt, hogy időm se igen lenne nosztalgiázni. Az októberi Aréna-estre már tavaly év vége óta készülök, először csak gondolatban, cetlik írásával, az elmúlt hónapokban már konkrétabban is" - mondta az MTI-nek Sztevanovity Zorán.

Mint megjegyezte, tervei között szerepel, hogy az októberi fellépésen beidézi tizenkét eddigi Aréna-koncertje legjobb, legsikeresebb, számára legkedvesebb produkcióit. "Ez persze millióféleképpen alakulhat még, állandóan jönnek újabb impressziók és azokat nem tudom nem figyelembe venni".

Kitért arra, hogy címet sem adott az őszi koncertnek, mert nem akarja sem magát, sem a közönséget beterelni egy hívó szó által képviselt tematikába. "Most is lesznek meghívott művészek, akiket a színpadra fogok szólítani, de kilétük egyelőre legyen titok".

A Metro együttesben töltött sikeres hatvanas évekbeli indulás, majd néhány átmeneti év után 1976-ban indult szólópályafutása során csaknem kétszáz dalt énekelt el eddig és tizennégy stúdióalbumot készített. Zorán évtizedek óta szinte folyamatosan úton van, több száz koncerten van túl országszerte és a környező országok magyarlakta területein.

Zenekarának összetétele hosszú évek óta állandó, két muzsikussal, Sipeki Zoltán gitárossal és Horváth Kornél ütőhangszeressel 1993 óta játszik együtt. Mellettük Lattmann Béla a basszusgitáros, Gyenge Lajos dobol, Gátos Iván billentyűzik, Csányi István szaxofonozik, Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara pedig vokálozik. A produkció vendégzenészei szintén rendre visszatérnek, az Arénában is ott lesz a tervek szerint Orosz Zoltán tangóharmonikás, Lantos Zoltán hegedűs, Szabó Tamás szájharmonikás.

"Ez egy session banda, mindenki máshol is játszik, mert hiába van sok koncertünk, annyi azért nincs, hogy ez önmagában kellő egzisztenciát jelentsen számukra. Ez egyrészt megnehezíti a dolgokat, mert ha hosszabb idő kiesik, akkor próbálni kell, másrészt ha ránézek a kollégákra, azt látom, mindenki szereti az együttzenélést. Egy kipróbált, egymással nagyon szoros kapcsolatban álló csapatról van szó" - hangsúlyozta Zorán.

Hozzátette: addig csinálja a koncertezést, amíg kedve van hozzá, illetve amíg érdeklődés van iránta. Mint mondta, bár eddigi valamennyi Aréna-koncertje teltházas volt, a mostaniért is nagyon drukkol és fontos neki a siker.

"Nincs olyan dal, amelyet nem szeretek eljátszani élőben, de olyan akad, ami még nem került elő koncerten. Valamennyi dalomat vállalom a mai napig, ezek mind előszűrési folyamaton mentek át a lemezfelvételek előtt. Így kizártam annak lehetőségét, hogy olyan számot énekeljek el, ami nem áll jól nekem vagy nem az én világom. Ajándéknak érzem, hogy a szövegeimet öcsém, Dusán írja, Presser Gábor, a zeneszerzőm szintén nagyon érzi, miként kell egy előadóra írni egy dalt" - mondta Zorán az MTI-nek.

Eddigi tucatnyi Aréna-koncertje mintegy felét dokumentálta, ezek nagyrészt CD-n és DVD-n jelentek meg, a legutóbbi, 2017-es mindkettőn. "Általában valamennyi nagykoncertem kép- és/vagy hanganyagát rögzítjük, sokat leadtak közülük a televízióban, és manapság a YouTube-on is fenn van néhány, jó minőségben. Valószínűleg az őszi koncert is látható lesz valamelyik tévécsatornán".

Az énekes az MTI-nek elmondta: szeretné, ha az elmúlt években neki írt, és azóta a koncertrepertoárba beépült két Presser-Dusán dal, a Nincsen kedvem és az Ez volt a dal mellé két újabb születne a közeljövőben, és a négy szám együtt egy EP-n megjelenhetne. Emellett nem lenne ellenére, ha az elmúlt évtizedekben ki nem adott dalaiból is készülne újabb válogatás.

Az október 19-i Aréna-koncertet megelőzően még jó néhány előadást játszik a csapat országszerte. A turné utolsó két állomása hagyományosan valamelyik két vidéki nagyváros, ezúttal Szombathely (október 10.) és Debrecen (október 14.).
  
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések