A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra Budapesten rendezik az ITU Telecom World 2019 távközlési konferenciát

Újra Budapesten rendezik az ITU Telecom World 2019 globális távközlési konferenciát, az esemény megszervezéséről szóló megállapodást Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár Hou-lin Csaóval, az ENSZ Nemzetközi Távközlési Egyesületének (ITU) főtitkárával írta alá hétfőn Budapesten.
Hou-lin Csao a megállapodást követően hangsúlyozta: Magyarország az ITU alapító tagja között van, Budapest pedig már otthont adott egy sikeres ITU Telecom World távközlési konferenciának 2015-ben. Az idén szeptember 9. és 12. között megrendezésre kerülő tanácskozásra a világ 130 országából mintegy 5-6 ezer vállalati képviselő, és több mint 200 kormányzati és iparági vezető részvételére számítanak, valamint nagyjából 30-50 miniszter megjelenésére - ismertette.

A magyar kormány örömmel vállalta az ITU Telecom World 2019 konferencia megrendezését, a részt vevő országok száma is mutatja a tanácskozás jelentőségét - közölte Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár. Hozzátette: a rendezvényt Hungexpo Budapesti Vásárközpontban tartják, ahol a konferenciával együtt kiállítás is lesz, ezt a részét a magyarok ingyenesen látogathatják majd.

Hou-in Csao az ITU Telecom World 2019 konferencia fő témái közé sorolta a felhő alapú megoldásokat, az okosvárosokat, a dolgok internetét (IoT) és az 5G fejlesztését. Központi téma lesz még a közös innováció, a mesterséges intelligencia (AI), vagy digitális pénzügyi szolgáltatások - sorolta.

Kifejtette: örömmel tölti el a stabilitás és kiszámíthatóság, ami Magyarországot jellemzi, és a jelenlegi helyzetben ritkának számít. Köszönetet mondott a rendezvény megszervezéséért. Az országban nagy hagyománya van az innovációnak - hangsúlyozta. A főtitkár előremutatónak nevezte az ország innovációs kezdeményezéseit és irányelveit, közöttük az 5G koalíciót, vagy a kkv-k innovációját elősegítő programokat. Kitért arra is, hogy a konferencia abban a kritikus időszakban kerül megrendezésre, amikor a világ egyik fele használja az internetet, a másik viszont még nem, ezeknek a régióknak a bevonása fontos a digitalizációba.

Sztáray Péter államtitkár közlése szerint a rendezvény fő témája az innováció és a konnektivitás lesznek. Ismertetése szerint a kiállítás jó lehetőség a magyar kis-, és közepes vállalatok globális bemutatkozására, ahogy fiatal újítóknak is lehetőséget adnak. Fontosnak nevezte a határon túli magyarság bevonását,  mintegy 800-1000 határon túli magyar egyetemista, fiatal cégvezető, szakértő részvételét is támogatják. Reményét fejezte ki, hogy az ITU részéről megkapnak minden, a konferencia lebonyolításához szükséges támogatást, amit a négy évvel ezelőtti konferencia előkészítéséhez megkaptak. Az államtitkár gratulált Hou-lin Csaónak az újbóli főtitkári kinevezéséhez, amit a magyar kormány is támogatott. Mindezt az ITU Telekom World megrendezése szempontjából is kedvezőnek nevezett, mivel "régi ismerőssel, megbízható partnerrel" tudják a globális rendezvényt előkészíteni - mondta.

Az ITU Telekom World kormányok, vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások legfontosabb infokommunikációs rendezvénye, amely egyedülálló nemzetközi platformot biztosítva, összehozza a fejlett és fejlődő piacokat, az állami és magán szektor vezetőit, az infokommunikációs technológia iparági képviselőit.

Az ITU az ENSZ legfontosabb infokommunikációs területen működő, globális intézménye, amelynek feladata a nemzetközi távközlési együttműködés segítése, Magyarország alapító tagja a 193 tagállamot tömörítő nemzetközi egyesületnek. 2018-ban Magyarországot beválasztották az ITU döntéshozó testületébe, a 48 tagú tanácsba.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések