Hirdessen itt

Tőzsde - Vegyes indexekkel nyitott New York

Csekély változással, vegyes indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi rekordzárás után.
New Yorkban a DJIA-30 index 0,04 százalék, az S&P-500 index 0,07 százalék csökkenést, a Nasdaq Composite index viszont 0,03 százalék emelkedést mutatott a kereskedés kezdetén.

Kedden várakozáson felüli vállalati eredményeket nyugtázva az S&P-500 és a Nasdaq Composite indexek rekordon zártak.

Szerdán az előző naphoz hasonlóan negyedéves vállalati beszámolók lesznek a befektetői figyelem középpontjában. Az S&P-500 index tagjaiból 42 teszi közzé negyedéves eredményét a nap folyamán.

A piacok már a nagyobbak közül az AT&T, a Boeing és a Caterpillar nyitás előtt közzétett negyedéves eredményének az ismeretében kezdik a kereskedést.

A Boeing repülőgépgyár működési eredménye húsz százalékkal csökkent az első pénzügyi negyedévben az előző év azonos időszakához képest a 737 MAX gépek repülési tilalma és ezzel együtt az új gépek kiszállításának a leállítása miatt. A Boeing közölte, hogy a bevételcsökkenés miatt éves előrejelzésének a csökkentésére készül.

Nagy mozgás várható a negyedéves eredményt a szerdai piaci zárás után publikáló Facebook, a Microsoft, a PayPal, a Tesla Motors és a Visa részvények árfolyamában is.

Az olajár a szerdán elért hat havi csúcs után vegyesen alakult szerdán. Nem tartja szükségesnek az olajkitermelés azonnali növelését Szaúd-Arábia energetikai minisztere azt követően sem, hogy az Egyesült Államok eltörli májustól az iráni olaj vásárlására nyolc országnak ideiglenesen megadott szankciómentességet.

A Brent nyersolaj ára 0,05 százalékkal hordónként 74,55 dollárra emelkedett, a WTI ára 0,03 százalékkal 66,28 dollárra csökkent.

Az eurót 0,35 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1185 dolláron, az arany ára 0,07 százalékkal 1272,25 dollárra csökkent unciánként.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések