A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szakértő: a migránskártyák emelik Európa biztonsági kockázatot

A migránskártyák emelik a biztonsági kockázatot Európára nézve, hiszen az elmúlt években rengeteg ártó szándékkal érkező illegális bevándorló kapott juttatást a kártyák által - vélekedett Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton. 
Erre jó példa, Hassan F., az iszlám állam magas rangú katonájának ügye, aki magyarországi elfogásakor rendelkezett migránskártyával - fűzte hozzá.

Horváth József szerint a migránskártya program azért nem sikeres, mert olyan embereket támogat, akiknek az alapvető biztonsági ellenőrzését sem lehetett végrehajtani.

A Magyar Nemzetet idézve azt mondta, csaknem kétmilliónyian kaphattak támogatást az uniótól és az ENSZ-től név nélküli migránskártyákon, az elmúlt években pedig másfél milliárd eurónyi pénzt emésztett fel a program. 

Hozzátette: hasznosabb lett volna ha a kártyákra folyósított pénzt az EU a meggyarapodott biztonsági feladatokra és az illegális bevándorlók ellenőrzésére költötte volna.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések