A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soros György legjobb barátját hívta kávézni Orbán Viktor, erről beszélgettek

Kávézni hívta egyik nagy kritikusát, Bernard-Henri Lévyt Orbán Viktor. A francia filozófus és Orbán Viktor két és fél órán keresztül beszélgettek Európa jövőjéről.
„Nem az volt a szándékom, hogy azt nézzem meg, hogy megváltozott-e a magyar miniszterelnök Két szándékom volt: az egyik, hogy feltegyem a kérdéseimet és az aggályokat elmondjam neki, amiket az ellenzéki pártoktól, értelmiségiektől, civil szervezetektől kaptam. A második dolog az volt, hogy szerettem volna elmondani, hogy Magyarországon, amely egy igazán szép ország, és amely vérrel fizetett azért, hogy különböző elnyomó rendszerek ellen harcoljon, a despotizmusnak és az autokráciának ez a fajta megjelenése valóban nagyon zavaró” – erről beszélt Bernard-Henri Lévy az ATV Start című műsorában.

A francia filozófus elmondta Orbán Viktornak, hogy ő Soros György jóbarátja, és megkérdezte a miniszterelnököt Soros Györgyöt ábrázoló óriásplakátokról.

A hétfői kávézással kapcsolatban a filozófus arról beszélt, kapott válaszokat a kérdéseire, de ezeket a válaszokat hosszútávon kell vizsgálni. Azt reméli, hogy két dolgot megértett a miniszterelnök: az első az, hogy az az ember, aki hozzájárult ahhoz, hogy kikerüljön az ország a KGB szorításából, nem teheti meg, hogy visszateszi az FSZB szorítása alá az országot, szerinte ez történelmi, politikai és erkölcsi hiba lenne.

„A másik dolog, hogy a tűzzel játszik, mikor Putyinnal vagy Erdogannal játszik. Ebben az országban nem szabad játszadozni az Oszmán Birodalom, illetve az Orosz Birodalom örökösével” – vélekedett. Hozzátette: nem győzte meg a miniszterelnök azokban a kérdésekben, amikben szkeptikus Magyarországgal kapcsolatban.

Lévy véleménye szerint az igaz, hogy más, mint az az ember, akivel 30 évvel ezelőtt találkoztam. Azt viszont nem tudja, mi történt időközben, de számára nem is ez a lényeges, hanem Magyarország és Európa jövője érdekli.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések