A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Se pénztárgép, se kasszás: teljes mértékben önkiszolgálóvá alakítottak egy boltot Londonban

Futurisztikus, teljesen önkiszolgáló üzletet nyitott meg kísérleti jelleggel egy brit áruházlánc. A vásárlók a telefonjaikkal olvassák le a vonalkódot, azzal fizetnek, és e-mailben kapják meg a blokkot. Ha az ötlet beválik, elég lesz az üzletbe egyetlen alkalmazott.
A Sainsbury's üzletlánc Londonban nyitotta meg első olyan egységét, ahol nincsen se pénztárgép, se kasszás. A vásárlók a polcok előtt, okostelefonjukkal szkennelhetik be a vonalkódot, majd a kijárat mellett, egy QR-kódot beolvasva zárhatják le a vásárlást, amit szintén a telefonjuk segítségével fizethetnek ki egy alkalmazáson keresztül. Jelenleg kísérleti fázisban van a dolog, de ha a vásárlók jól fogadják az újítást, akkor elég lehet üzletenként egyetlen alkalmazott, aki a mostani vevőszolgálatnak megfelelő funkciót töltene be, tehát csak akkor kellene vele kapcsolatba lépni, ha valami probléma merült fel a vásárlás során.


Mivel emberi beavatkozás nélkül nehéz ellenőrizni, elmúlt-e valaki 18 éves, alkoholt és cigarettát nem árusítanak ebben a boltban.

Természetesen azonnal elterjedt, hogy az üzletlánc azért vezeti be a teljesen önkiszolgáló rendszert, hogy spóroljon a dolgozók fizetésén, de a Sainsbury's cáfolta ezt a feltételezést, hangsúlyozva: egy dolgozót sem bocsátottak el az újítás miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések