A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rosztovban 19 évre ítéltek egy terroristának állt volt katonatisztet

Tizenkilenc évi fegyházra ítélte az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettel folytatott együttműködés címén Gyenyisz Hiszamovot, az orosz védelmi minisztérium volt tisztjét az észak-kaukázusi körzeti katonai bíróság kedden Rosztov-na-Donuban.
A nyomozás megállapította, hogy Hiszamov 2016 januárja és 2017 áprilisa között az IÁ szíriai "fővárosában", Rakkában harcolt a terroristák oldalán. Ugyanitt kiképzést kapott tőlük.

Hiszamov hamis tádzsik iratok birtokában toborzó tevékenységet folytatott Törökországban, ahol 2017 áprilisában őrizetbe vették majd kiadták Tádzsikisztánnak, majd az orosz hatóságoknak. A tádzsik belügyminisztérium szerint a férfi arra készült, hogy visszatérjen Oroszországba és ott bűncselekményt kövessen el.

A 36 éves, Krasznodárban született elítélt a műszaki tudományok kandidátusa, aki korábban századosi rendfokozatban szolgált az orosz védelmi tárcánál.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések