Hirdessen itt

Ringató családi napot tartanak a Millenárison anyák napján

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval címmel családi napot szervez anyák napja alkalmából a Millenárison a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Ringató egyesület  - jelentették be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Király Nóra, a Ficsak alapítója közölte, május 4-én, szombaton délelőtt várják a kisgyerekes családokat a Nemzeti Táncszínházba, ahol a Ringató foglalkozás után fellép a Kolompos Együttes, jó idő esetén pedig szabadtéri programok is szórakoztatják majd az érdeklődő szülőket és gyerekeket. 

Gróh Ilona, a kodályi alapelvekre épülő Ringató-módszer kidolgozója elmondta, a foglalkozásokon a hagyományokból merítve, a művészet eszközeivel - énekszóval, versekkel,  játékokkal - közelednek a kisgyerekes családokhoz. 

A cél, hogy mindenki jól érezze magát, nem műsort adnak a kisgyerekes családoknak, hanem a közös éneklés során élményben lehet részük a résztvevőknek - tette hozzá Gróh Ilona. 

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott, az édesanyákat nemcsak egy napon, hanem az év minden napján ünnepelni, szeretni és biztatni kell, mert emberfeletti munkát végeznek, amely megbecsülést és tiszteletet érdemel, ennek kifejezésére pedig kiváló alkalom lesz a Ringató családi napja. 

Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezetője azt hangoztatta, hogy a Millenáris számára kiemelten fontos a magyar családok támogatása, és szeretnének nekik minél több élményt nyújtani, ezért szeretettel várják a családokat a Ringató családi napja mellett a Székely fesztiválra, a Gourmet fesztiválra és a Lego Fesztiválra, valamint a nyári jógatáborba és filmnapokra is. 

Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezetője elmondta, februárban nyílt meg a színház új épülete a Millenáris parkban, és nagyon örülnek neki, hogy tánccal is gazdagabbá tehetik a park tevékenységét.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések