A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rasszizmussal vádolják a Burger Kinget egy evőpálcikákkal hamburgerezős reklám miatt

A Burger King az elmúlt pár hónapban elég eredményesen alkalmazta a meghökkentő gerillamarketinget.
A Burger King tavaly novemberben egyszer csak elkezdtek teljesen inkoherens dolgokat posztolni Twitterre, februárban meg a McDonald’s jogi pajzsán keletkezett rést használták ki kiválóan és hát persze voltak az emlékezetes mesterséges intelligencia által létrehozott reklámok is.

Most is valami hasonlóval próbálkozott a cég új-zélandi szárnya, Instagramon egy olyan reklámot tettek közzé, ahol emberek gigantikus evőpálcikákkal próbálták megenni a cég új vietnami hamburgerét, de nem kellett sok idő hozzá, hogy rasszizmussal vádolják meg őket emiatt.

Az interneten hamar megjelentek a dühös ázsiaiak, akiknek már marhára elege van abból, hogy nyugati cégek marketingesei kifigurázzák az ázsiai országok kultúráját, a Burger King pedig hamar reagált is, és leszedette a videót az új-zélandi kollégákkal.

A Burger King egyébként elég rosszul járhat a félresikerült reklámmal, ugyanis éppen most próbálnak terjeszkedni Kínában, ahol a Dolce & Gabbanát tavaly pont egy hasonló reklám miatt dobta ki egy csomó bolt és weboldal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések