A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rárepülnek a norvégok Hévízre: pilótaképző-központot nyitnak

Évente 300 pilótát képeznek majd.
A norvég tulajdonú Central European Aviaton Cluster partnerével, az ugyancsak norvég Pilot Flight Academy-vel pilótaképző-központot hoz létre Hévízen 15 millió euró beruházással.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházást bejelentető sajtótájékoztatón elmondta, a hévízi pilótaképző-központ hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország a következő időszakban még hangsúlyosabban kerüljön fel a világ dinamikusan fejlődő repülési iparágának térképére.
Stig Eyde, a Central European Aviaton Cluster elnöke kiemelte, a beruházáshoz Magyarország megfelelő üzleti környezetet teremtett, a Hévíz-Balaton repülőtér pedig jó helyszín, a képzés ősszel indul, a tervek szerint évente 300 pilótát képeznek majd

A hévízi bázison kialakítják a szükséges hangárokat, oktatási létesítményeket, szálláshelyeket és a szimulátorközpontot. A pilótaképző akadémia Ausztriából már megrendelte a képzéshez szükséges repülőgépeket, az ősztől megindul a képzés - írja az MTI.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések