A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bodó Sándor: a kormány támogatja a rugalmas foglalkoztatási formákat is

A 2014 és 2020 közötti programozási időszakban a kormány a rugalmas foglalkoztatás ösztönzésével is elősegíti az atipikus foglalkoztatási formák széleskörű elterjedését - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Gyöngyösön.
A Peki Restaurant Kft. és az IOSZIA Felnőttképzési Intézet között létrejött foglalkoztatási és képzési együttműködési megállapodás aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón az államtitkár közölte, a kormányzat a hazai és uniós programokon keresztül biztosít forrásokat a képzésekhez, amivel a munka és a magánélet összehangolását, illetve az atipikus foglalkoztatási formák elterjedését is igyekszik támogatni. 

Az észak-magyarországi régió gazdasági teljesítménye a többi hátrányos helyzetű régióénál gyorsabban javult - jelentette ki az államtitkár. 

Miközben a munkanélküliségi mutató országosan 3,6 százalékra csökkent Magyarországon, Heves megyében ez az arány 2,5 százalék, gyakorlatilag a teljes foglalkoztatáshoz közeli állapotnak felel meg. A megyei foglalkoztatási ráta a 2010-es 51,2 százalékról 67,3 százalékra javult. A foglalkoztatás 22 ezres növekedése szinte teljes egészében a versenyszféra munkahelyteremtésének köszönhető.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések