A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pintér Sándor: a nyugalom és a rend az értékteremtés alapja

A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja, a rendőrség eredményes munkája nélkül nem tud fejlődni a közösség - hangoztatta Pintér Sándor belügyminiszter kedden Karcagon, ahol felavatta a városi rendőrkapitányság új épületét.
A miniszter elmondta, hogy az új épület megvalósításával két évtizedes terv vált valóra.

A csaknem egymilliárd forintos beruházás szép példája a helyi közösség, a városvédők és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) összefogásának - tette hozzá.

Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy a helyiek minősítése alapján kiváló a kapitányság illetékességi területének közbiztonsága: a helyben élők, a többi között intézményvezetők az ötös skálán 4,7-es szintre értékelték a térség biztonságát, ami országosan is kiemelkedő eredmény. Ezt alátámasztják a rendőrség statisztikai adatai is, hiszen a térségben kevés a bűncselekmény és magas a felderítési mutató - mondta.

A miniszter közölte: az új épület és a helyiek bizalma ugyanakkor kötelezi a rendőrséget a még hatékonyabb, még jobb munkára, mert a biztonság az egyik legfontosabb társadalmi érték. 

A karcagi rendőrkapitányság új épületét a Belügyminisztérium, az ORFK, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés és a karcagi önkormányzat együttműködésében hozták létre. 

A több mint 2500 négyzetméter hasznos alapterületű, háromszintes épület a karcagi rendőrkapitányság több mint nyolcvan munkatársának biztosít kulturált munkakörülményeket és a kor követelményeinek megfelelő színvonalú elhelyezést.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések