A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paksi bővítés - A Roszatom dolgozik a létesítési engedélyhez szükséges tervdokumentáció elkészítésén

A Roszatom dolgozik a Paks II. beruházás létesítési engedélyének megszerzéséhez szükséges tervdokumentáció elkészítésén - mondta Kirill Komarov, a Roszatom első vezérigazgató helyettese kedden Szocsiban, a Atomexpo 2019. nemzetközi atomenergetikai fórum és kiállítás záró sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre.
Hangsúlyozta: a létesítési engedélyhez beadandó tervdokumentáció elkészítése jelentős feladat, kihívást jelent az Országos Atomenergia Hivatalnak, a Paks II. projektcégnek és a fővállalkozó Roszatomnak egyaránt. 

Emlékeztetett arra, hogy a felvonulási épületek létesítéséhez szükséges közbeszerzéseket lebonyolították. Tavaly már kiválasztották főberendezések egy részének szállítóját, így a turbina-generátor gépegységet szállító GE céget, tárgyalásokat folytatnak a lehetséges beszállítókkal az irányítástechnikai rendszerről, ez utóbbi már a végéhez közeledik.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések