Hirdessen itt

Orosz katonai hírszerzés: 20 ezer szélsőséges érkezik évente Európába

Évente mintegy 20 ezer szélsőséges érkezik Európába menekültként - jelentette ki Szergej Kovaljov vezérőrnagy, az orosz vezérkar (hírszerzési) főcsoportfőnökségének képviselője szerdán a 8. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági konferencián.
"Adataink szerint menekültnek álcázva Európába évente mintegy 20 ezer szélsőséges érkezik. Eközben a rendvédelmi szerveknek gondot okoz a potenciális terroristák pontos és gyors azonosítása. Ennek oka, hogy sok áttelepülő bejelenti, hogy elvesztette személyi iratait" - mondta a tábornok.

Kovaljov szerint a terroristák Európában gyorsan alkalmazkodnak a körülményekhez és sajátítják el a felforgató tevékenység előkészítésének és végrehajtásának módszereit. A terrorcselekmények elkövetéséhez felhasználják a fegyveres konfliktusokban, egyebek között Afrikában szerzett tapasztalataikat. 

A tábornok felszólalásában elmondta, hogy a szélsőségesek toborzó és radikális iszlamista propagandatevékenységet folytatnak a migránsok közegében. Emlékeztetett rá, hogy 2016-tól 2018-ig sok áldozatot követelő terrorcselekményeket követtek el Barcelonában, Berlinben, Londonban, Münsterben, Nizzában, Párizsban, Isztambulban és Stockholmban. 

Kovaljov azt mondta, hogy erősödik a Közel-Keletről és az Afrikából érkező migránsok Európába áramlása. Felhívta a figyelmet arra, hogy az EU lakosságának 11 százaléka "külföldi eredetű állampolgár".

"Nehéz most előrejelezni, hogy fog kinézni az európai kontinens 30-50 év múlva, milyen lesz a nemzeti és etnikai összetétele, mennyire tudnak majd az afrikai migránsok alkalmazkodni az új feltételekhez, mennyire tudják elfogadni az európaiak kultúráját, erkölcsét és szokásait, és végeredményben mennyire tudnak teljes értékűen integrálódni egy teljesen más kulturális térbe" - hangoztatta az orosz katonai hírszerzés tábornoka.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések