Hirdessen itt

A legfontosabb politikai kérdésekben egyetértés van Brazília és Magyarország között

A migráció veszélyeiről, a gazdasági kapcsolatokról és a keresztény értékek védelméről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottsága elnökének tárgyalásán csütörtökön Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
A megbeszélésen elhangzott: Magyarország és Brazília fontos politikai és stratégiai kérdésekben hasonló álláspontot képvisel.

A migráció ügyében Brazília és Magyarország például nemet mondott a globális migrációs csomagra. Mindkét ország fontosnak tartja a keresztény értékek és a nemzeti érdekek képviseletét a külpolitikában, egyben elutasítja a magukat civil szervezeteknek álcázó NGO-k nyomásgyakorlását.

A gazdasági együttműködés fejlesztésére elsősorban a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és az egészségipar területén van mód, de szorosabb lesz a kutatás-fejlesztési együttműködés, és Magyarország növeli a brazil diákoknak biztosított ösztöndíjak számát is - hangzott el a találkozón.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések