A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország az elnökválasztás eredményétől függetlenül kiáll Ukrajna mellett

Németország az ukrajnai államfőválasztás eredményétől függetlenül továbbra is kiáll a kelet-európai ország mellett - jelentette ki Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben Petro Porosenko ukrán elnökkel folytatott megbeszélése után.
Hangsúlyozta, hogy Németország szerint nincs alternatívája a kelet-ukrajnai válság politikai rendezését célzó minszki folyamatnak, amelyet elő kell mozdítani, ezért támogatja az úgynevezett normandiai formátumban, Ukrajna és Németország mellett Franciaország és Oroszország részvételével kezdett tárgyalások folytatásának gondolatát.

A kancellár kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy Emmanuel Macron francia államfőtől eltérően miért csak Porosenkóval tárgyal, figyelmen kívül hagyva a másik elnökjelöltet, Volodomir Zelenszkijt. Mint mondta, az utóbbi években rendkívül szoros és "állandó kapcsolatot" építettek ki a hivatalban lévő államfővel.

Petro Porosenko kiemelte, hogy választás idején sem lehet "jegelni" az olyan fontos kérdéseket, mint a biztonság és a gazdasági együttműködés.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések