A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MSZP: a családvédelmi akcióterv csak a családok egy részét támogatja

Az MSZP szerint az a javaslatcsomag, amit hétfőn az Országgyűlés elfogadott, a családoknak csak egy kis részét támogatja.
Tóth Bertalan, az ellenzéki párt elnöke hétfőn a családvédelmi akciótervről szóló parlamenti döntés utáni sajtótájékoztatón azt mondta: sajnos hiába kérték a Fideszt, hogy ne tegyen különbséget gyermek és gyermek, család és család között, leszavazták módosító javaslataikat. Hozzátette: javaslataik minden gyermeket érintettek volna Magyarországon.

Tóth Bertalan rámutatott: az az akcióterv, amelyet a kormány benyújtott, csak egy szűk kört támogat. Vannak benne támogatható elemek, ezért is szavazták meg, de azokat a javaslataikat, amelyek a várandósági támogatásról, az anyasági támogatás megemeléséről, a családi pótlék, a gyed, gyes összegének megduplázásáról szóltak, a Fidesz leszavazta.

Értékelése szerint ebből kiderül, hogy a Fidesz lemondott a családok jelentős részéről, jelenleg ugyanis félmillió gyermek él egyszülős családban, illetve minden második gyermek élettársi viszony mellett születik Magyarországon. 

A pártelnök-frakcióvezető utalva programjukra kiemelte: az MSZP azt szeretné elérni, hogy a családi pótlék minimális összege 150 euró (mintegy 50 ezer forint) legyen, amely minden európai gyermek, köztük a magyar gyermekek után járna. Ezért fognak küzdeni, illetve azért, hogy a magyar családokat ne érje megkülönböztetés - jelezte. 

Azt szeretnék, hogy az a társadalom-felfogás, amit a Fidesz képvisel hosszú távon ne gyökerezzen meg Magyarországon, nem mondhatnak le több millió gyermekről, többszázezer családról - összegzett Tóth Bertalan, aki hangsúlyozta: elítélik a Fidesz magatartását, hogy nem szavazta meg módosító javaslataikat.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések