A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Morvai Krisztina visszavonul: 'A politikától, a nyilvános közéleti szerepvállalástól is búcsúzom'

Az EP-képviselő a 2019-es ciklus végén távozik a politikai életből.
Morvai Krisztina hétfő reggel a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kicsit több mint két hét múlva, miután lejár EP-képviselői mandátuma, visszavonul a politikai pályáról. 

Lezárul az életemnek az a szakasza, amely a 2006. október 23-i rendőri brutalitások megtapasztalásától mostanáig tartott. Igyekeztem tisztességgel szolgálni a Hazámat. Mindent „beleadtam” amire képes voltam. Csodálatos emberekkel, remek „csapattal” dolgozhattam együtt – nélkülük nem ment volna… Hiányozni fognak a munkatársaim és hiányozni fognak Önök, akik mellettem voltak az évek során, ki végig, ki rövidebb ideig. Végtelenül hálás vagyok a támogatásért, biztatásért, jó szóért, olykor jószándékú bírálatért, amit Önöktől kaptam
– olvasható a bejegyzésben, amelyben a képviselő megköszönte a részvétnyilvánításokat, amelyeket volt férje, Baló György újságiró halála okán kapott.


Morvai Krisztina politikai karrierje a Civil Jogász Bizottsággal indult, amely a 2006 októberi rendőri brutalitások kivizsgálásának céljából alakult – írja a Mérce. Az Európai Parlamentben Morvai kétszer képviselte a Jobbikot, majd 2018 áprilisában a párt arra szólította fel a politikust, hogy adja vissza EP-mandátumát. Ő ezt elutasította, és független képviselő maradt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések