A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Miniévad keretében ünnepli 35. születésnapját a Figura Stúdió Színház

Miniévad keretében ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, amely reprezentatív előadásait mutatja be három nap alatt - közölte az erdélyi teátrum.
Az április 3-5. között zajló rendezvénysorozat - amely a FiguraFeszt nevet viseli - olyan előadásokat kínál, amelyek az elmúlt évadokban kiérdemelték a közönség és a szakma elismerését.

A három nap alatt öt előadás lesz látható: a Három nővér Albu István rendezésében, a Kövekkel a zsebében, amelyet Csuja László állított színpadra, a Keresztes Attila által jegyzett Mártírok, a Faragó Zénó rendezte Drognapló, valamint A vágy villamosa Botond Nagy rendezésében. Az előadások után közönségtalálkozókat szerveznek. A zárónapon a gyergyószentmiklósi No Sugar zenekar lép fel.

Albu István színházigazgató a Krónika című napilapnak elmondta, hogy Budapesttől Bukarestig komoly érdeklődés mutatkozik a FiguraFeszt iránt, ami azt mutatja, hogy figyelnek a színházra, amely 35 évvel ezelőtt, a kommunizmus idején még amatőr kísérleti színházként alakult meg, majd később vált hivatásos színházzá.

A Figurát Temesváron végzett fiatal erdélyi magyar értelmiségiek alapították, 1984 és 1990 között a Figura Kísérleti Színház nevet viselte. Az alapítók között volt Bocsárdi László rendező - a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház jelenlegi igazgatója -, aki 1990-ben kezdeményezte a hivatásos státus elnyerését, amelyet a színház meg is kapott a román művelődési minisztériumtól. Az intézmény azóta önkormányzati fenntartásban működik.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések