A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Migránsok foglalták el Athén főpályaudvarát, azt kiabálják: Németország, Németország!

Legalább kétszázan vannak, a gyerekeiket is a sínekhez terelték.
Péntek napközben migránsok százai foglalták el Athén Larisis nevű pályaudvarát. Az illegális bevándorlók azt kiabálják – míg a síneken randalíroznak –, hogy “Németország, Németország!”, ezzel is nyomatékosítva, hogy nem elégednek meg a dél-európai állammal, ők tovább akarnak menni Nyugat-Európa irányába, Németország a céljuk,- írja a 888.hu.

A migránsok balhéja miatt a főváros és Szaloniki között nem járnak a vonatok, jelentősek a késések országszerte. A helyszínen sok a rohamrendőr, akik igyekeznek megfékezni az erőszakot, egyes információk szerint hatalmas erővel jelentek meg a pályaudvar környékén.


Az illegális bevándorlók a síneken szaladgálnak, vagy épp leülnek oda, hogy így gátolják meg a vasúti járművek haladását, amelyeket biztonsági okokból teljesen leállítottak a környéken.
A görög állami vasúttársaság, a TrainOSE ideiglenesen felfüggesztette a jegyek árusítását az illegális migránsok akciója miatt. Egyesek arról számoltak be, hogy néhány migráns gyalog indult útnak a síneken Szaloniki irányába. Az illegális bevándorlók Diavata városába akarnak eljutni, mely az előbb említett észak-görögországi nagyváros közelében található, nem messze a macedón határtól.
A közösségi oldalakon a bevándorláspárti médiumok azt ajánlották, hogy a migránsok minél hamarabb próbáljanak meg átkelni a határon, mivel azt újra megnyithatják. Emiatt a diavatai kukoricásokban az elmúlt pár héten már több mint ötszázan rejtőztek el, csak arra várva, hogy meginduljanak Macedónia felé.

A HATÁROKAT EDDIG IS ZÁRVA TARTOTTUK, ÉS ÚGY MARADNAK A JÖVŐBEN IS”
– mondta Dimitris Vitsas görög bevándorlásügyi miniszter, majd hozzátette, hogy az embercsempészek félrevezették azokat a migránsokat, akik elindultak. Azzal hitegették a bevándorlókat, hogy nemsokára megnyílhat a határ.


Az AFP francia hírügynökség szerint csütörtökön, valamint a mai napon is erőszakba torkollott a helyzet Diavatában a migránsok és a rendőrök között, akiknek végül könnygáz segítségével sikerült megállítaniuk a felbőszült bevándorlókat. Görögországban jelenleg közel hetvenezer illegális bevándorló él, döntő többségük szíriai vagy iraki.
Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések