A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mi Hazánk: új Trianon fenyegeti Magyarországot

Új Trianon fenyegeti Magyarországot a népességfogyás, a cigányság népességen belüli arányának növekedése és az Opre Roma Párt cigány tartomány létrehozására irányuló törekvése miatt - jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Dúró Dóra szerint a jelenlegi demográfiai mutatók mellett 10-15 éven belül fenntarthatatlanná válik az államháztartás és a társadalombiztosítási rendszer.

Ugyanakkor sem az Orbán-kormány, sem a balliberális tömb nem hajlandó a cigányság népességrobbanásáról beszélni, pedig a 6 éves gyerekek körében ma már egyharmados a cigányok aránya - tette hozzá.

Dúró Dóra úgy vélekedett, hogy az elmúlt 9 év családpolitikai intézkedései is kevésnek bizonyultak a "megélhetési gyermekvállalás" visszaszorításához, továbbra is azon anyák voltak a legtermékenyebbek, akik már tizenévesen megszülték első gyermeküket és legfeljebb 8 általánost végeztek.

Ebben a helyzetben a Mi Hazánk azt javasolja, hogy a harmadik gyermektől minden családtámogatást munkához kell kötnie az államnak; vagyis "azokat támogassuk, akik a gyermekeikért és ne azokat, akik a gyermekeikből szeretnének élni" - fogalmazott.

Emlékeztetett, hogy a Mi Hazánk korábban feljelentést tett alkotmányos rend megdöntésére irányuló szervezkedés miatt azt követően, hogy az Opre Roma Párt deklarálta egy észak-kelet-magyarországi cigány autonóm tartomány kikiáltásának szándékát. A szuverenitásunk is veszélybe került - mondta Dúró Dóra.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések