Hirdessen itt

„Leszarom a Notre-Dame-ot, csak ti, fehérkék deliráltok” – írta a francia diákszervezet egyik vezetője

Hafsa Askar elmondta: a francia történelmet is leszarja.
Az Unef nevű francia diákszervezet két munkatársa botrányos kijelentéseket tett a Notre-Dame-székesegyházat sújtó tűzvésszel kapcsolatban – adja hírül a Le Nouvel Observateur.

„Kitört a nemzeti dráma, ég egy katedrális teteje” – írta Édouard Le Bert, a szervezet országos irodájának tagja, aki Twitter-profiljában „antirevizionista kommunistaként” írja le magát. A tweet azonnal felháborodott reakciókat váltott ki, Le Bert pedig azzal mentegetőzött, hogy az esettel alkalom nyílik a felújításra, a tetőszerkezet és a huszártorony pedig amúgy is a 19. századból valók. (Le Bert egyébként téved, az elpusztult tetőszerkezet jelentős része a 13. században készült.) A felháborodás nyomán Le Bert a Twitter-fiókját privátra állította át.

Hafsa Askar, az Unef lille-i szervezetének alelnöke még botrányosabb kijelentéseket tett.

“AZ EMBEREK ELSÍRJÁK MAGUKAT NÉHÁNY FADARAB MIATT. TÚLSÁGOSAN IS SZERETITEK A FRANCIA IDENTITÁST, PEDIG IGAZÁBÓL MINDENKI LESZARJA AZ EGÉSZET, CSAK TI, FEHÉRKÉK DELIRÁLTOK“

– írta, majd hozzáfűzte: “leszarom a párizsi Notre-Dame-ot, mert leszarom a francia történelmet“. A twitterezők finoman szólva negatív reakciójának hatására Askar is lépett, és törölte Twitter-fiókját. A hölgy egyébként korábban arról értekezett, hogy „el kéne gázosítani az összes fehér embert, ezt az alsóbbrendű fajt“.

Az Unef elnöke, Mélanie Luce védeni próbálta a mundér becsületét, kifejtve: semmi sem igazolja azt, hogy „inzultálják, zaklassák, nemi erőszakkal fenyegessék azokat, akik máshogyan gondolnak”. Luce intése meglepő módon nem hűtötte a kedélyeket, így másnap a diákszervezet elhatárolódni kényszerült Le Bert és Askar kijelentéseitől.

Forrás: Mandiner

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések