Hirdessen itt

Közösségi ház épül a Balaton-parton Zamárdiban uniós támogatással

Új, többfunkciós, különleges kiállító- és közösségi létesítmény épül Zamárdiban 350 millió forintos uniós támogatással és 80 millió forintos önerőből, az épület alapkövét hétfőn rakták le.
Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, Zamárdi dinamikusan fejlődő település, ahol tudatos városstratégiával 2014 óta több mint 1,5 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések. Csak TOP-os forrásokból 600 millió forintnyi támogatást nyert el beruházásokra - tette hozzá. 

Csákovics Gyula (független) polgármester elmondta, várhatóan jövő tavaszra elkészül a 250 négyzetméteres alapterületű, egyszintes építmény. A cél az volt, hogy legyen a parton egy sok embert befogadni tudó, amúgy egész évben nyitva levő és programot kínáló építménye a városnak - mondta. 

Különféle közösségi események, kiállítások, koncertek, vetítések színtere lesz az új létesítmény, amelynek üzemeltetéséről még nem döntött az önkormányzat - tette hozzá. 

Az új közösségi épület önkormányzati területen épül meg a vízparttól mintegy 100 méterre, a kikötő közelében. A kiadott tájékoztató szerint akadálymentesített lesz, büfé, kávézó is helyet kap benne. A partszakasz használói számára egy sokoldalú kiszolgáló egységet is kialakítanak benne mosdóval, öltözővel, zuhanyzóval, pelenkázóval, csomagmegőrző és telefontöltő bázissal.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések