Hirdessen itt

Klasszikusok a Filharmónia Magyarország 2019/2020-as pécsi Mesterbérletének kínálatában

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. pécsi Mesterbérletének zenei kínálatában a lasszikusoké lesz a főszerep a 2019/2020-as évadban; a felhangzó tizenhat mű csaknem fele Mozart alkotása - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.
Mint írták, a salzburgi mester művein felül felcsendülnek Vivaldi, Händel, Bach, Haydn alkotásai és Brahms, Richard Strauss, Bartók, Rahmaninyov és Sibelius darabjait is hallhatja a közönség. 

A Budapesti Fesztiválzenekar háromszor ad koncertet a bérletben, továbbá idén is hallható lesz a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye, valamint a régizene legautentikusabb hazai képviselőjének, az Orfeo zenekarnak a koncertje.

A részletekről közölték: a Mesterbérlet október 6-i nyitányaként Haydn és Mozart műveit a Budapesti Fesztiválzenekar adja elő a baranyai megyeszékhelyen Takács-Nagy Gábor vezényletével és Jean-Efflam Bavouzet pianista közreműködésével.

Az Orfeo Zenekar és Berecz Mihály zongoraművész igazi zenei csemegével készülnek az évad második, decemberben tartandó koncertjére: egy mini "Mozart zongoraverseny-kurzust" tartanak majd a Kodály Központban. A komponista három zongoraversenyét adják majd elő a modern zongora Mozart-korabeli elődjén, fortepianón - részletezték.

Úgy folytatták: Pécsett még nem hallott hangversenyt ad a Budapesti Fesztiválzenekar régizenei formációja 2020. január 28-án. A karmester nélkül felálló együttes "egy nagyszerű barokk fesztivált hoz el" a baranyai megyeszékhelyre, Pilz János koncertmesterrel, Gálfi Csaba (brácsa), Juhász Barna (brácsa), Pivon Gabriella (fuvola) és Polónyi Ágnes (hárfa) közreműködésével. Műsoron Vivaldi, Händel, Bach és Mozart művei szerepelnek.

A Nemzeti Filharmonikusok 2020. március 20-án "drámai hangvételű" koncerttel lép fel Rost Andreával. Johannes Brahms Tragikus nyitánya után következik Richard Strauss Négy utolsó ének című opusza. Az est utolsó darabjaként Bartók "talán egyik legszebb és legnehezebb" zenekari műve, a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára csendül fel.

Jövő április 26-án ismét Pécsett vezényli a Budapesti Fesztiválzenekart a világhírű orosz karmester, Dmitrij Kitajenko, aki 50 éve, 1969-ben nyerte meg az első Herbert von Karajan karmesterversenyt - idézte fel a kommüniké. Ez est szólistája Szon Jorum dél-koreai zongoraművész lesz, aki 18 évesen, 2004-ben a New York-i Filharmonikusokkal aratta első nemzetközi sikerét.

Az évad utolsó koncertjén felcsendül Sibelius második szimfóniája és Rahmanyinov és második zongoraversenye.

A Filharmónia Magyarország arra is felhívta a figyelmet, hogy a régi és az új bérletesek elővásárlási kedvezménnyel, május 31-ig válthatják meg, vagy hosszabbíthatják meg bérletüket. Számukra szervezők bérletenként egy jegyet adnak ajándékba a 2019-es augusztusi Orgonapont sorozat pécsi hangversenyeinek egyikére.

A helyre szóló bérlethosszabbítás ideje 2019. június 28-ig tart, új bérlet 2019. október 6-ig, az első hangversenyig váltható - írták.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések