Hirdessen itt

Tolvanen betegség miatt nem utazik, Majoross a megbízott kapitány

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya betegség miatt nem utazhat el a nurszultani divízió I/A világbajnokságra, amelyen így Majoross Gergely irányítja majd az együttest.
A magyar szövetség (MJSZ) szerdai tájékoztatása szerint Tolvanen kórházi kezelésre szorult, a finn szakember állapota kielégítő, de erről bővebb információt a család kérésére nem adtak.

A váratlan helyzetet értékelve az MJSZ elnöksége egyhangúlag úgy döntött, hogy a vb-n az a Majoross Gergely irányítsa a nemzeti csapatot megbízott szövetségi kapitányként, aki 2013 óta a szakmai stáb tagja. A volt válogatott csatár - a MAC Újbuda vezetőedzője - előbb videoedzőként működött közre vb-n a válogatott mellett, majd azt követően öt tornán a csapat másodedzője volt.

A nemzeti együttes szerdán (ma) utazik el Kazahsztánba, ahol jövő héten a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapattal találkozik. Az első ellenfél a Koreai Köztársaság lesz hétfőn, a vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések