Hirdessen itt

Jégkorong divízió I/A-vb - Hetényi nélkül, Gallóval készül tovább a magyar válogatott

Három kapussal folytatja felkészülését a nurszultáni divízió I/A világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott, amelyhez csatlakozott Galló Vilmos.
A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának szombati beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a lengyelek felett pénteken Miskolcon aratott 4-2-es sikert követően az utolsó harmadban tíz lövésből két gólt kapó Hetényi Zoltánnak megköszönte az eddigi munkát.

Érkezett viszont a svéd Timra csatára, Galló, így a felkészülés következő szakaszában 3 kapus, 9 hátvéd és 15 csatár, azaz összesen 27 játékos vesz részt. Ők öt hazai klubot képviselnek, a három légiós közül egy Svédországban játszott eddig, ketten pedig Németországban. Huszonkettejüknek van vb-tapasztalata, tizenhatan A csoportos rutinnal is rendelkeznek.

A weboldal szerint a stáb később dönt arról, hogy a három hálóőr közül melyik kettőt nevezi a vb-re és melyikük lesz a vészkapus. A vb-keretbe 20 mezőnyjátékos kerül be, vagyis a későbbiekben négyfős keretszűkítést kell még végrehajtani. 

A nemzeti csapat hétfőn a Tüskecsarnokban találkozik ismét. A következő mérkőzése is ott lesz szerda este, amikor 19 órától a vb-rivális szlovén válogatott ellen játszik.

Ezután Angliában két A csoportos ellenféllel, az olaszokkal és a britekkel találkozik az együttes.

A világbajnoki keret 24-én utazik el Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A válogatott eddigi felkészülési mérkőzései:
Magyarország-Svédország, április 5., péntek, Tüskecsarnok, 3-4
Magyarország-Lengyelország, április 10., szerda, Miskolc, 2-1, szétlövéssel
Magyarország-Lengyelország, április 12., péntek, Miskolc, 4-2

A nemzeti csapat további programja:
Magyarország-Szlovénia, április 17., szerda, 19.00, Tüskecsarnok
Magyarország-Olaszország, április 20., szombat, 19.00, Coventry
Magyarország - Nagy-Britannia, április 21., vasárnap, 14.00, Milton Keynes

A keret:
kapusok:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Rajna Miklós (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)

hátvédek:
Garát Zsombor (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen, német)

csatárok:
Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra, svéd), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések