Hirdessen itt

Javuló közbiztonság, adomány Párizsnak: ülésezett a debreceni közgyűlés

Harmincezer euróval támogatja a párizsi Notre-Dame újjáépítését Debrecen városa.
Tavaly is folytatódott a Debrecenben elkövetett bűncselekmények számának csökkenése. A 2018-as mérséklődés 14,5 százalék volt. Ezen belül a vagyon elleni bűncselekmények (például lakásbetörések, lopások) száma több mint 30 százalékkal esett vissza. Az összes elkövető 80 százalékát sikerült elfogniuk a rendőröknek – ismertette dr. Uzonyi Attila debreceni rendőrkapitány csütörtökön a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlésén.

Segítség Párizsnak

Egyhangúlag elfogadták, hogy a város 30 ezer euróval segítse a párizsi Notre-Dame újjáépítését. Papp László polgármester ezt azzal indokolta, Debrecen szorosan kötődik a keresztény kultúrához. (Más hazai városok hasonló felajánlásokat tettek.) Ágoston Tibor, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője bejelentette: képviselői tiszteletdíjából 40 ezer forintot ajánl fel erre a célra.

Hiányzó zajvédő falak

A debreceni önkormányzat közgyűlésén jóváhagyták azt a javaslatot, mely szerint a nyugati kiskörútra új házakat építők a jövőben szinte kizárólag ne csak lakásokat, hanem üzleteket, irodákat, egyéb funkciókat is alakítsanak ki az alsó részeken.

A zajterhelésről szóló vitában Korcsog György képviselő arra panaszkodott, a városon áthaladó vasútvonalak mentén nincsenek zajvédő falak. Papp László polgármester azt válaszolta, hogy felvették az ügyben a kapcsolatot a MÁV-val, s a cég az ígérte, hogy a 100-as vasúti fővonal felújításakor megoldják a problémát.

Erdőt ültetnének nyugatra

Az önkormányzat hosszabb távon a nyugati városrészben egybefüggő, porszűrő hatású zöldfelületet alakítana ki – derült egy másik közgyűlési határozatból.

Arról is döntöttek, hogy 53-mal növelik a városi fenntartású óvodákban igénybe vehető férőhelyek számát, ezzel a gyermeket nevelő édesanyák munkába állását igyekeznek segíteni.

Szintén jóváhagyták azt az előterjesztést, melynek értelmében új óvoda épülhet majd a Fészek lakóparkban. A Kishegyesi útból, a Határ út közelében nyíló Nádsíp utcában 47 millió forint + áfáért adnak el egy üres telket erre a célra a Debrecen-Nagysándortelepi Református Egyházközségnek.

Forrás: haon.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések