Hirdessen itt

Izrael biztonsági okokból lemondta részvételét egy bahreini konferencián

Az izraeli delegáció biztonsági okokból lemondta részvételét egy bahreini üzleti konferencián - jelentette a Jediót Ahronót című újság internetes felülete, a ynet vasárnap. 
Az üzletemberekből és kormányzati tisztviselőkből álló, mintegy harminc fős delegációnak három tagja előadást is tartott volna, de biztonsági megfontolásból lemondták részvételüket a jövő hétre szervezett bahreini rendezvényen.

"Tudattuk az izraeli küldöttséggel, hogy szívesen látnánk őket, de úgy döntöttek ma reggel, biztonsági aggályok miatt nem jönnek, hogy látogatásukkal ne zavarják a többi 180 résztvevő országot" - mondta Jonathan Ortmans, a szervezőbizottság elnöke. A konferenciát az amerikai székhelyű Globális Vállalkozói Hálózat (Global Entrepreneurship Network, GEN) szervezi Bahreinben április 15-től 18-ig. 

Izrael azután mondta le részvételét, hogy a bahreini parlamentben elutasító határozat született ellene, valamint a helyi közösségi médiában és Manámában, a főváros utcáin is kisebb tiltakozások voltak a küldöttség érkezése miatt.

"Bahrein parlamentje kinyilvánítja, hogy Bahrein népe elutasítja az izraeli jelenlétet területén és földjén, és elfogadhatatlan számára minden olyan döntés, amely lehetővé teszi ezt a jelenlétet"- áll a parlamenti nyilatkozatban. 

Izrael csak két arab állammal, Egyiptommal és Jordániával tart fenn hivatalos diplomáciai kapcsolatokat. Miri Regev kulturális miniszter azonban tavaly ellátogatott Abu-Dzabiba, az Egyesült Arab Emírségek fővárosába, Benjámin Netanjahu miniszterelnök pedig néhány órás villámlátogatást tett Ománban.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések