Hirdessen itt

Ivanka Trump Afrikában a nők munkavállalását népszerűsíti

Ivanka Trump, az amerikai elnök, Donald Trump lánya és egyben fehér házi tanácsadója az afrikai Etiópiában és Elefántcsontparton a nők munkavállalását népszerűsíti. 
A Fehér Ház az idén februárban hívta életre a Nők Globális Fejlesztése és Felvirágzása nevű programot (W-GDP), amellyel a nők képzését és jól fizető álláshoz juttatását próbálja elősegíteni Afrikában és más fejlődő országokban. A kezdeményezés 2025-ig mintegy 50 millió nőnek nyújtana támogatást. 

A programot az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) finanszírozza egy e célra létrehozott 50 millió dolláros alapból. 

Ivanka Trump - aki szombaton érkezett Etiópiába - Addisz-Abebában egy nők működtette textilüzemet és több kisebb ruhagyártó vállalkozást látogatott meg. Az etióp fővárosból Elefántcsontpartra megy, ahol a nyugat-afrikai nők foglalkoztatásáról rendezett konferencián is részt vesz. 

Ivanka Trump látogatásával kapcsolatban amerikai sajtókommentárok megjegyzik: a Trump-adminisztráció Afrika-politikájának középpontjában a terrorellenes küzdelem és Kína afrikai térhódításának kiegyensúlyozása áll. Amikor 2018-ban a kormányzat nyilvánosságra hozta az Afrika-politika főbb célkitűzéseit, akkor elemzők megjegyezték: a korábbi amerikai állásponttól eltérően a célok között nem szerepelt az úgynevezett demokráciaexport.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések