A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ingyenesen használható MR- és CT-készüléket telepít a Belváros

A legkorszerűbb MR- és CT-berendezéseket szerzi be az V. kerület, amelyeket a belvárosiak ingyenesen használhatnak - közölte a Belváros képviselő-testülete. A két diagnosztikai eszközt a tervek szerint május végétől használhatják a kerület lakosai, évente egy-egy alkalommal. 
Mindkét gép a kerületben lesz elérhető,

a CT a Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat (BLESZ) Hercegprímás utcai rendelőintézetében, míg
 az MR-készülék a Szabadság tér 7. szám alatti Affidea Bank Center Egészségközpontban.

Az önkormányzat közlése szerint a diagnosztikai eszközöket a kerületben állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen ott élő, 14. életévüket betöltött lakosok vehetik igénye díjmentesen évente egy-egy alkalommal.

A közlemény szerint a jogosultak a BLESZ szakorvosának beutalójával az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában kérelmezhetik a vizsgálat elvégzésére jogosító igazolás kiadását, itt az elbírálás azonnal megtörténik és az igénybevételt jóváhagyó igazolással már egyeztethető is a vizsgálat időpontja személyesen a BLESZ-ben.

Az előjegyzés is a tervek szerint 1-2 héten belül megvalósul. Az eszközök telepítését követő próbaüzem sikeressége esetén várhatóan
május végétől állnak a belvárosiak rendelkezésére az MR- és CT-gépek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések