Hirdessen itt

Illegális filmnézésre használták a Facebook egyik funkcióját

A közösségi portál néhány csoportot már megszüntetett.
A Business Insider számolt be arról, hogy a Facebook Watch Party nevű funkcióját az internetezők egy része egyre nagyobb mértékben felhasználja a szerzői jog által védett anyagok megtekintésére is. A Watch Party lehetővé teszi, hogy több felhasználó is közösen nézzen meg egy videót, továbbá kommentálják azt. Mostanra teljesen elfogadottá vált, hogy az aktuális mozifilmeket és televíziós sorozatokat is sokan így, illegális módon tekintik meg. A Facebook néhány csoport ellen felvette a küzdelmet, de kérdéses, hogy mindez elegendő-e a jelenség megszüntetésére.

A vállalat eddig – valamilyen okból - nem lépett fel a Watch Party-csoportokhoz kötődő visszaélésekkel szemben, azonban a magatartásában gyors változás következett be. Miután felhívták a figyelmét arra, hogy vannak illegális film- és sorozatmegosztó ajánlatok, az összes ilyen csoportot eltávolította a rendszeréből. A gyors és hatékony intézkedést megkönnyítette, hogy mindegyik törölt csoport nevében olyan címek és leírások szerepeltek, amelyek egyértelműen a tevékenységükre, illetve az illegálisan másolt tartalmakra utaltak. Ez természetesen nem volt véletlen, hiszen így akarták megkönnyíteni a felhasználók számára, hogy megtalálják őket. Nos, ez lett a vesztük is.

A Facebook szóvivője kifejtette, hogy minden lehetséges erőforrást felhasználnak a rendszerükben, ezen belül a Watch Party-csoportokban is felelhető kalózmásolatok kiszűrésére és a a hasonló ajánlatok megjelentetésének a megakadályozására. A tudomásukra jutott szerzői jogsértéses esetekben azonnal intézkednek és a visszaesők profilját, ha szükséges, akár törlik is. Azt viszont nem árulta el, hogy korábban miért nem foglalkoztak a jelenséggel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések