Hirdessen itt

Így örömködtek a migránsok a lángokban álló Notre-Dame-nál

Míg a világ nagy részének a Notre-Dame-i tűzvész szörnyű tragédia, addig voltak (migráns kinézetű fickók), akik számára ez örömünnep volt és még véka sem alá rejtették.
Kigyulladt és órákon keresztül lángolt a párizsi Notre-Dame-székesegyház hétfő este, a nagyhét első napján. Az épület huszártornya összeomlott, a teljes tetőszerkezet odaveszett. Ez már önmagában is tragédia, pláne ha számításba vesszük Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma a Párizsi főegyházmegye főszékesegyháza. Alapkövét 1163-ban, Párizsban fektette le III. Sándor pápa, ezután 157 évig, 1320-ig építették. A francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, ám 1845 és 1878 között az eredeti terveknek megfelelően újjáépítették. Úgy látszik, a történelem ismétli önmagát. 

Míg ezt a csodálatos székesegyházat lángok mardosták, addig két dolog is történt a környéken. Voltak, akiket a borzalom nemhogy lesújtott, hanem (ki tudja min) a látottak közben jót is mosolyogtak, ezzel párhuzamosan pedig valaki lefotózta őket.

Bár a francia média ezt nem verte nagy dobra, ahogy az ilyenekre nem szokott olyan büszke lenni. Ezen felül furdal a kíváncsiság, hogy mi okozhatta a közel ezer 900 éves épületben a tüzet, azt követően, hogy pár éve kezdték beengedni a muszlimokat Európában. Bár lehet, hogy nincs összefüggés a két dolog között, de felettébb gyanús.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések