Hirdessen itt

Három perben marasztalta el jogerősen a bíróság valótlan kijelentései miatt Márki-Zay Pétert

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármestert - közölte a Fidesz helyi közgyűlési frakciójának vezetője szerdán az alföldi városban.
Hegedűs Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta, a táblabíróság a polgármester egy helyi vállalkozóról és a város korábbi aljegyzőjéről tett - önkormányzati ingatlanok értékesítését érintő - valótlan kijelentéseiről állapította meg jogerős döntésével kedden, hogy azokkal a politikus megsértette a felperesek jó hírnevét.

A frakcióvezető közölte, a táblabíróság aljegyzőnek 700 ezer, a vállalkozónak félmillió forintot sérelemdíjat ítélt meg. Mindezeken túl a polgármestert eltiltották a további jogsértéstől, valamint a több százezer forintos perköltséget is meg kell fizetnie.

Hegedűs Zoltán úgy fogalmazott, Hódmezővásárhelyt olyan "látszatpolgármester" irányítja, akinek "három jogerős bírósági ítélete is van arról, hogy hazudik, amivel a polgármester lassan Gyurcsány Ferenc babérjaira tör".

Kószó Péter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta, két meghatározó munkatárs, a városfejlesztési iroda vezetője és helyettese távozott az önkormányzattól negyedszázados munkaviszony után. A két szakember több mint 300 milliárd forintnyi hódmezővásárhelyi fejlesztés megvalósítását koordinálta a tervezéstől a közbeszerzésen át egészen az átadásig.

A két kulcsember felmondásának előzménye, hogy az április 12-i közgyűlésen a város környéki turisztikai kerékpárút-hálózat építéséről vita alakult ki, a polgármester pedig mindét köztisztviselőt nyilvánosan megalázta és becsmérelte munkájukat - tudatta a politikus.

A képviselő kijelentette, egyértelműen Márki-Zay Péter felelőssége az is, hogy a polgármesteri hivatal mulasztása miatt a Magyar Államkincstár befagyasztotta az önkormányzat finanszírozását. A döntés oka, hogy az önkormányzat a március 10-i határidőt követően háromszori felszólítás ellenére sem tudott elszámolni a tavalyi normatív támogatással.

A szankció miatt veszélybe kerülhet önkormányzat köztisztviselőinek és a városi cégeknél dolgozók bérkifizetése - mondta Kószó Péter.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések