Hirdessen itt

Fülöp Attila: stratégiai kérdés a nevelőcsaládok támogatása

A kormány stratégiai kérdésként kezeli a családok támogatását, ezen belül kulcskérdésnek tartja, hogy segítse a nevelőcsaládokat - hangoztatta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Egerben kedden.
Fülöp Attila a fél éve indult "Befogadlak" nevelőszülői program egri állomásán arról beszélt, hogy ennek a stratégiának köszönhetően ma már a gyermekvédelmi rendszerben lévő 23 ezer gondozott kétharmada nevelőszülőknél él.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a nevelőcsaládok azoknak a gyermekeknek nyújtanak kezet, akiket valamilyen okból nem a vér szerinti szüleik nevelnek. Kijelentette: nem mindegy, hogy a nevelőszülők munkája révén miként alakul a jövőjük és az ő utódaik jövője, biztonságos, szeretetteljes közegben élhetnek-e, vagy később is a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszerre szorulnak.

"Köszönet illet mindenkit, aki a gyermekvédelemben tesz értük. A másokról való gondoskodás ugyanis nemzetstratégiai ügy" - mondta Fülöp Attila.

Az eseményen részt vevő Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője arról beszélt: húsz éve még nagy intézményekben voltak elhelyezve az állami gondozott gyerekek, a kormány tevékenységének köszönhető, hogy ma már nem ilyen körülmények között élnek.

"A gyerekeknek joga van a családot és a szülőt pótló elhelyezésre" - jelentette ki a kormánypárti politikus, hangsúlyozva: a család és a szülői felelősség az, ami felnőtté neveli őket.

"A mi családképünk a természetre épül és nem ideológiákra, vagyis "egy nő és férfi házasságára, a gyermek és a szülő kapcsolatára" - mondta Harrach Péter.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések