A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feltételezett embercsempészeket fogtak el Bosznia-Hercegovinában

Embercsempészet gyanújával kilenc boszniai állampolgárt fogtak el a hatóságok szerdán - közölte a szarajevói sajtó.
A férfiakat azzal gyanúsítják, hogy egy embercsempész-hálózat részeként legalább 140 illegális bevándorlót juttattak az Európai Unió területére. A pakisztáni, szíriai, iraki és iráni migránsok az idei esztendő januárja és áprilisa között "jelentős összeget fizettek" a feltételezett csempészek szolgáltatásaiért - közölte a rendőrség.

A hatóságok tíz helyen végeztek razziát szerdán, és a feltételezett embercsempészek elfogása mellett kábítószert, lőszert és járműveket is lefoglaltak. 

A nyugat-balkáni útvonalon 2015-ben mintegy egymillió illegális bevándorló haladt át, ám a főként Észak-Macedóniát és Szerbiát érintő migráció 2016 elején jelentősen lecsökkent, mert lezárták az útvonalat. Bosznia-Hercegovinát akkor nem érintette a súlyos migránsválság, ám a tavalyi esztendő óta egyre többen igyekeznek Boszniát keresztül Horvátországba, Szlovéniába, majd nyugat-európai országokba jutni.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések